SEMLA

TILLAGNING
  1. Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).

  2. Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).

  3. Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i små portionsbitar. Forma bullar.
    Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C. 
    Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. Grädda i ugnen 5-10 minuter.
    Ta ut och låt bullarna kallna.

  5. Fyllning: Skär (helst kall) blockchoklad tunt med en vass kniv. Skär ut ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och fyll på med lite chokladspån. Vispa grädde och smaksätt med chokladsås. Lägg på grädde och strö över skuren choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0